2017-2018 Bahar Yarıyılı Mimarlık Bölümü Mimari Proje 1 Final Teslimi

2017-2018 BAHAR DÖNEMİ FİNAL TESLİMİ

24.05.2018 PERŞEMBE

İSTENENLER

• 1/100 ölçeğinde vaziyet planı ve 2 yönde siluetler (arazi/topografya kesitleri)
  • 1/100 ölçeğinde çevre ilişkilerini de içeren maket (50x70 cm)
  • 1/50 ölçeğinde plan
  • 1/50 ölçeğinde en az 2 adet kesit (birbirine dik doğrultuda)
  • 1/50 ölçeğinde tüm cephe görünüşleri (birbirine dik doğrultuda)
  • Serbest el çizimleri ve perspektifler

NOT

• Vaziyet planında yön, manzara, yol, çevre bilgisi bulunacak, arsa sınırları belirlenmiş olacaktır. İklim ve topografik koşullar vaziyet planı ve siluetlerde (arazi/topografya kesitleri) ifade edilmelidir.
  • Tüm çizimler aydınger kağıdına mürekkepli kalemle(rapido, artline vb.) antetli pafta üzerine çizilecektir.
  • Tüm paftalar 70x100 cm. (B1) boyutunda ve tümü düşey yada tümü yatay olarak kullanılacaktır.
  • KLU Mimarlık Fakültesi web sitesi üzerinden öğrenci >> formlar >> pafta boyutu sekmesi altından pafta antetine erişilebilir.
  • Ölçek, izdüşüm, çizgi kalınlığı ve ölçeğin gerektirdiği çizim tekniğine dikkat edilmeli, iç ve dış ölçülendirmeler, kotlar ve mahal bilgisi (alan ve döşeme,duvar,tavan bitirme malzemeleri) gibi açıklayıcı bilgilere de yer verilmelidir.
  • Kesit düzlemleri, tasarımı en iyi anlatacak yerden geçirilmelidir.
  • Tüm çizimlerde çevre ilişkisi kurulmalıdır.
  • Teslim listesinde yer alan tüm çalışmalar, istenen düzen içerisinde aşağıda belirtilen tarih, saat ve yerde imza karşılığında teslim edilecektir. Süresi dışında proje teslimi kabul edilmeyecektir.
  • Tüm paftalar taratılarak A3 boyutunda çıktı olarak ve teslim edilecektir. Ayrıca taranan paftalar .pdf formatında tek dosya olarak klu2018bmp@gmail.com adresine e-posta olarak gönderilecektir. Dosya boyutu en çok 5 mb olmalı, gerekirse sıkıştırılmalıdır.

TESLİM TARİHİ

• 24.05.2018 Perşembe

TESLİM SAATİ

• 16.00-17.30