Mimarlık Fakültesi Öğrencilerinin Dikkatine! Kyk Bursu Hk.

12/10/2018 20:29:44 - 12/10/2018 20:29:44 - 22718 Okunma

2018-2019 yılı için KYK'nın Üniversitemize ayırdığı burs kontenjanlarına başvurular başlamıştır.
Başvurular Mimarlık Fakültesi Öğrenci İşleri Biriminden yapılacak olup, son gün 17.10.2018 Çarşamba günü mesai bitimine kadardır.

1) Burs verilmeyecek öğrenciler;
a) Kurumdan öğrenim kredisi veya burs almış öğrenciler.
b) 5102 Sayılı Kanunun 2.maddesi kapsamında yer alan kamu kurum ve kuruluşlarından burs almakta olan öğrenciler.
c) Burs isteğinden bulunduğu tarihte, okula giriş tarihi itibariyle bir öğretim yılı kaybı olan öğrenciler.
d) Yabancı uyruklu öğrenciler.
e) Ek süre öğrenim gören öğrenciler.

2)Dikkat edilmesi gereken hususlar;
a) Burs Kredi Yönetmeliğinin 9.Maddesi kapsamındaki öğrenciler göz önünde bulundurarak seçimler yapılmalı, Bildirilen öğrencilerin gerçek ihtiyaç sahibi öğrenciler olması gerekmektedir. Kurum tarafından yapılan kamu kurumları araştırmasında burs kıstaslarına uymayan öğrencilere öğrenim kredisi tahsis edilmektedir.
b) Dikey geçiş yapan (iki yıllık bir yükseköğretim programından mezun olup, ara vermeden dört yıllık bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran)öğrencilere,3.sınıfta burs tahsisi yapılmaktadır. Ara vermeden dikey geçiş ile üniversitenize kayıt yaptıran 2018-2019 öğretim yılında 3.sınıfı okuyacak öğrencilerin, okula giriş yılı olarak ön lisans programına başladığı yılın yazılması gerekmektedir.
c) Öğrenciler iş ve işlemlerle ilgili olarak 444 1961 nolu çağrı merkezinden bilgi alabilirler.
d) Formlara http://sks.klu.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Başvuru Formu Ön ve Arka Yüzü  tek sayfada çıktı alınmalıdır.
burs