Mimarlık Bölümü Öğrencilerinin Dikkatine! Mimari Proje Iv - 1. Ara Jüri

2018 – 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI

Proje Konusu: Kırklareli İtfaiye Binası

JÜRİ OTURUMUNDA İSTENENLER:

Ara jüri oturumları, belirlenen jüri haftası içerisinde yapılır. Ara jüriler tüm katılımcılara açıktır. Sunum sırası jüri oturumundan önce belirlenerek öğrencilere bildirilir. Ara jüri teslimleri, belirlenen jüri günü en geç saat 09:00’da stüdyoda teslim alınır. Öğrenciler, sunumlarının jüri oturumuna uygun halde yapılmasından sorumludur. Final jürisi için teslim zamanı ve yeri, dönem içerisinde duyurulacaktır.

1. Jüri (07.03.2019)

Yapılacak çalışmalar:

Çalışma alanının kentsel ve mimari ölçekteki analizleri; tasarım örneklerinin incelenmesi; yapılan analizlerin sentezlenmesi ve projenin kapsamı ve amacı doğrultusunda tasarıma ilişkin ana kararların teknik olarak ifade edilmesi.

Sunumda istenenler:

• Çalışma alanına ilişkin analizlerin sunumu.
  • Tasarım alanına yaklaşım ve mimari karaktere ilişkin analizlerin bir dil birliği ve grafik yetkinlik içinde sunumu.
  • Öneri tasarım kararları, plan ve kesit düzlemindeki 1/500 ölçekli leke etütleri yardımıyla ifade edilmeli.
  • 1/500 ölçekli kütle tasarımı yapılmalı.
  • Tüm sunumlar dijital sunum olarak hazırlanmalıdır. Sunumlar elektronik ortamda (klumimarlik@gmail.com) teslim edilmelidir.

Başarlar dileriz……..

PROF. DR. NADİDE SEÇKİN (PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ)

MP4