T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Mimarlık Fakültesi

1. Farkındalık Sergisi (Engelleri Kaldır)

09/12/2019 13:49:38 - 10/11/2021 13:49:38 - 45062 Okunma

Kırklareli Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nün “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” kapsamında hazırladığı ve “Bir Tema Üç Bağlam” başlığı altında öğrencilerin farkındalık çalışmalarını içeren  “Engelleri Kaldır-1. Farkındalık Sergisi” yoğun ilgi gördü.

3 Aralık 2019 Salı günü, Rektörlük Kültür Merkezi’nde yapılan açılışta Kırklareli AK Parti Milletvekili Selahattin MİNSOLMAZ, KLÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU, KLÜ Engelsiz Üniversite Koordinatörü Öğretim Görevlisi Serkan AKTEN, Kırklareli Spor İhtisas Kulübü sporcusu Erman ÇETİNER ve Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencisi Feride Nur BURT birer konuşma yaparken, sergi koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Gülcan YELER serginin oluşum ve hazırlanma süreci ile ilgili bilgiler verdi.

“Sergide, Mimarlık öğrencilerinin ‘Engelleri Kaldır’ ana temasıyla ‘Kavram, Bina ve Kent’ bağlamında hazırladıkları üç farklı çalışmanın ürünleri yer almaktadır. Kavramsal bakışla hazırlanan çalışmalar Temel Tasarım dersinde yapılan 3 boyutlu soyutlama çalışmalarıdır. Bina ölçeğinde hazırlanan çalışmalar Mimari Proje IV dersi kapsamında Evrensel Tasarım ana temasıyla ortaya konan ‘Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Otizmli Çocuklar İçin Eğitim Merkezi ve Sosyal Yaşam Merkezi’ konulu bina tasarımları içeren poster çalışmaları ve binaların 3 boyutlu anlatımlarıdır. Kent ölçeğinde hazırlanan çalışmalar ise ‘Kentsel Mekân Deneyimi Atölye Çalışması’ kapsamında Özgürlük ve Demokrasi Meydanı, İstasyon Caddesi ve Fevzi Çakmak Bulvarı’nda engellilere yönelik tespit edilen sorunların ve çözüm önerilerinin yer aldığı poster çalışmalarıdır.”

Yeler konuşmasının sonunda, serginin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederken, TMMOB Mimarlar Odası ve Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası’na katkılarından dolayı ayrıca teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının akabinde katılımcılar sergiyi gezdi.

1. Farkındalık Sergisi (Engelleri Kaldır) kırklareli üniversitesi mimarlık fakültesi 2019-2020 güz

Facebook Twitter Google Plus
1. Farkındalık Sergisi Engelleri Kaldır
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.