T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Mimarlık Fakültesi

Mimarlık Bölümü Deneme Atölyesi Etkinliği

27/02/2020 11:09:22 - 27/02/2020 11:09:22 - 36202 Okunma

Kırklareli Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nün Mimari Proje I Dersi kapsamında 24.02.2020 tarihinde düzenlediği ve çok farklı tasarım disiplinlerini öğrencilerle buluşturmayı hedefleyen “Deneyimin Deneyimlenmesi” başlıklı atölye çalışması tüm öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü.

Dr. Öğr. Üyesi Soner YELER’in koordinatörlüğünde ve proje yürütücüleri Dr. Öğr. Üyesi Gülcan YELER, Arş. Gör. Abdül Samet ENGİN, Arş. Gör. Nihansu ALBAYRAK ve Arş. Gör. Dilara Sena KILIÇ’ın katkılarıyla hazırlanan atölye çalışmasında, mimarlık eğitimine yeni başlayan öğrencilerin “yaşayarak” ve “deneyerek” öğrenmesinin önemine vurgu yapılarak zengin bir içerik oluşturulmuştur. “Tasarım” konusunun sadece mimarlık ile sınırlı olmadığını göstermek, öğrencilerin tasarım becerisini ve yaratıcılığını geliştirebilmek,  deneysel ve kavramsal bilgileri bütünleştirebilmelerini sağlamak,  yoğun bir “deneyim” odaklı öğrenme ve öğretme ortamı sunmak atölyenin kurgulanmasında ana hedefleri oluşturmuştur.

Bu kapsamda, KLÜ Pınarhisar MYO’dan Öğr. Gör. Aykut AYBAŞ ve Öğr. Gör. Mehmet S. BAYINDIR “Tabak ve Kurabiye Tasarımı”, KLÜ Teknik Bilimler MYO’dan Öğr. Gör. Serpil ÖNER “Moda Tasarımı”, Bilim ve Sanat Merkezi’nden Müdür Yrd. Ferit ÇAKMAK          “Ebru Tasarımı” ve Aura Art Academy’den Begüm TOSUN          “Cam Tasarımı” konularında atölyemize destek vererek, öğrencilerimizle gün boyunca çalışmalar yapmışlardır.

Atölye çalışması sonrasında, tüm öğrenciler ve hocalar bir araya gelerek değerlendirme yapılmış olup sonrasında atölyeye destek veren tüm hocalarımıza teşekkür belgeleri takdim edilmiştir.

mimarlık klu deneme atölyesi kırklareli üniversitesi

Facebook Twitter Google Plus
deneme atölyesi
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.