T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Mimarlık Fakültesi

Öğrencilere Çevrimiçi Sınav Rehberi

21/04/2020 15:36:41 - 21/04/2020 15:36:41 - 26964 Okunma

Üniversitemizde uygulanacak "Çevrimiçi Sınav Sistemi"ne dair ayrıntılı bilgiye ulaşmak için TIKLAYINIZ.

Çevrimiçi sınav ortamının video görüntüsü

Çevrimiçi ödev yükleme ortamının video görüntüsü

 

arasınav kluzem klu

Facebook Twitter Google Plus
Çevrimiçi Sınavlar için Sıkça Sorulan Sorular

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi’nde dönem içinde yapılacak olan ara sınav, kısa sınav, ödev, proje gibi yıl içi değerlendirme faaliyetlerini çevrimiçi ortamda 27 Nisan 2020 - 15 Mayıs 2020 tarihleri arasında gerçekleştireceğiz.

Ara sınavlarda çevrimiçi sınav yapılabileceği gibi ödev de verilebilir. Hangi değerlendirme sisteminin kullanılacağı dersin öğretim elemanı tarafından size duyurulacaktır.

Sınavlar dersleri takip ettiğiniz ALMS portalından yapılacaktır. Bu sisteme https://alms.klu.edu.tr/ adresinden ya da üniversite ana sayfasında yer alan ALMS bağlantısından kullanıcı adı ve şifreleriniz ile (OBS giriş bilgilerinin aynısıdır) giriş yapabileceksiniz.

Sorumlu olduğunuz derslerin sınavlarına 27 Nisan - 15 Mayıs 2020 tarihleri arasında istediğiniz gün ve saatte sisteme giriş yaparak katılabilirsiniz.

Bahar dönemi yıl içi değerlendirme faaliyetleri, örgün eğitimin yapıldığı 27 Ocak 2020 - 13 Mart 2020 tarihleri arasında işlenen 7 haftalık konulardan olacaktır.

Diğer dönemlerde olduğu gibi sınav sonuçları Öğrenci Bilgi Sisteminden ilan edilecektir. https://obs.klu.edu.tr/

Sınavı Bitir düğmesine tıklamadığınız sürece tüm sorular arasında gezinebilir ve işaretlediğiniz soruyu değiştirebilirsiniz. Yukarıda verdiğimiz çevrimiçi sınav ortamının videosunu izleyebilirsiniz.

Çevrimiçi sınavlarda 4 yanlış 1 doğruyu götürmez.

Hayır, sorular geniş soru havuzundan gelecektir.

Çevrimiçi Sınavda veya ödevde kopya, internette soru paylşımı vb. etik olmayan bir durum tespit edilirse üniversitemizin ilgili yönetmelikleri kapsamında öğrenci hakkında soruşturma gerçekleştirilecektir. Ayrıca internet veya benzeri ortamlarda soru paylaşımı Arama Sonuçları Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereği suçtur.

Sorumlu olduğunuz derslerin sınavlarına istediğiniz gün istediğiniz saatte girebilirsiniz. Bu konuda bir limit bulunmamaktadır.

Bu tip durumlar için sadece 1 kere olmak koşulu ile sınavı bitir düğmesine tıklamadığınız sürece dersin sorumlu öğretim elemanı tarafından yapılan bir ayarlama sayesinde sınava kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Unutmayınız ki bu gibi durumlar için sadece 1 hak verilmiştir.

Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.