T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Mimarlık Fakültesi

"ekrem Hakkı Ayverdi" Sergisi

10/03/2015 22:19:52 - 12/03/2015 22:19:52 - 20673 Okunma

Kaybolmuş bir dünyanın son temsilcilerinden, Osmanlı sanatı araştırmaları ve mimarlık tarihi içinde farklı bir yeri olan Ekrem Hakkı Ayverdi'yi meslek hayatı ve eşşiz koleksiyonuyla ölümünün 30. yılında "Ekrem Hakkı Ayverdi, Mimarlık Tarihçisi, Restoratör, Koleksiyoner" başlıklı özel bir sergiyle anılıyor.

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü Bilim Kurulu Başkanı Prof.Dr. M. Baha Tanman küratörlüğünde hazırlanan sergi; geç Osmanlı ve erken Cumhuriyet İstanbulu'nda yetişen, mühendis-mimar, restoratör, mimarlık tarihçisi kimliğinin yanı sıra Osmanlı sanatına tutkuyla bağlı bir koleksiyoner olan, yaşadığı dönemde değişmeye başlayan kültür ortamında eski itibarını yitiren eserlerin en seçkinlerini koleksiyonunda bir araya getiren ve büyük bir özenle koruyan Ekrem Hakkı Ayverdi 'nin (1899-1984) geniş kitlelerle buluşmasını amaçlıyor.

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, Ekrem Hakkı Bey'in restorasyon projelerinden, koleksiyonundaki eşsiz hat sanatı örneklerine, tekkelerde üretilen eserler, tablolar, işlemelerden, çini, seramik ve cam objelere uzanan değerli örneklerin yer aldığı, özenli bir seçkiyle hazırlanan, sergi ve kapsamlı kataloğu, bir döneme ışık tutmayı hedefliyor.

Sergi 28 Mart 2015 tarihine kadar gezilebilir.

Pazartesi – Cumartesi: 10.00 – 19.00
(Pazar günleri kapalıdır.) 
Sergi girişi ücretsizdir.

 

 

sergi mimarlıktarihi restorasyon mimarlık

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.