"mimar Sinan Ve Yaratıcı Dehanın Şaheserleri" Sergisi

12/03/2015 22:42:03 - 27/03/2015 14:19:11 - 15299 Okunma

Mimarlık tarihimizin en önemli simgesi olan, yaratıcı dehasıyla klasik Osmanlı mimarisinde gerçekleştirdiği eşsiz yapıtlarını hem kültürümüze hem de dünya mimarlık mirasına kazandıran Mimar Sinan, ölümünün 427. Yılında “Mimar Sinan ve Yaratıcı Dehanın Şaheserleri” sergisiyle anılıyor.Sergi,  9 Nisan – 31 Mayıs 2015 tarihleri arasında İstanbul’daki MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde gezilebilecek.

Mimar Sinan hakkında bugüne kadar düzenlenmiş en geniş kapsamlı sergi olarak nitelendirilen "Mimar Sinan ve Yaratıcı Dehanın Şaheserleri" sergisi; usta mimarın tüm eserleri, çizimler ve maketler gibi klasik tekniklerin yanı sıra, kullanıcı etkileşimini de ön planda tutan aplikasyonlar, video mapping ve 3D animasyon gibi teknolojileri kullanarak, Sinan'ın mimar, şehirci, mühendis ve örgütleyici bir usta olmasının yanı sıra bir 'insan' olduğu kurgusunu da ziyaretçilere aktarmayı planlıyor. Sergi; Mimar Sinan'ı mercek altına alarak tüm ziyaretçileri etkisi altına alacak bir yaşam öyküsü ortaya koymayı hedefliyor.

mimarsinan sergi