MİMARLIK FAKÜLTESİ

Yeni Kayit Yaptiran Öğrencilerimizin Dikkatine

21/09/2016 11:47:55 - 04/10/2016 11:47:55 - 1768 Takip

2016/2017 Akademik Yılı Ders başlangıcı 26.09.2016 tarihinde yapılacaktır.Yeni kayıt yapan öğrencilerimizin sıklıkla sordukları soruların cevapları ve bölümlere göre haftalık ders programları altta sunulmuş olup; Tüm öğrenci, akademisyen ve idari personelimize başarılı bir eğitim dönemi dileriz.

DERS PROGRAMLARI

Sıkça Sorulan Sorular:

SORU-1         1.Sınıf öğrencileri ders kayıt yaptıracaklarmı?Öğrenci kimlik kartlarını nerde alabiliriz?
CEVAP-1               1.Sınıf öğrencilerinin ders kayıtları sistem tarafından yapılacaktır.Öğrencilerimiz kimlik kartlarını 26.09.2016 tarihinde fakültemiz öğrenci işlerinden imza karşılığı alabilirler.
SORU-2 ÖSYS İle gelen fakat daha önce önlisans/lisans okuyanlar muafiyet dilekçesi verceklermi?
CEVAP-2 Evet akademik takvimin ilk haftası öğrenciler muafiyet dilekçesi verebilirler.Daha sonraki yıllarda dilekçeye olumsuz cevap verilecektir.
SORU-3 Yatay geçişle gelen öğrencilerimiz hangi derslere girecekler?
CEVAP-3                                  Yatay geçişle gelen öğrencilerimizin muafiyet işlmeleri kesinleşene kadar programda belirtilen tüm derslere girmek zorundadırlar?
SORU-4   Danışmanımın ismini nasıl öğrenebilirim?
CEVAP-5 Her öğrencimizin bağlı olduğu 1.ve 2.Danışman isimleri öğrenci bilgi sisteminde mevcuttur.Öğrencilerimiz kendi şifreleriyle sisteme giriş yapabiliriler. http://obs.kirklareli.edu.tr/
SORU-6 Ders programlarımızı nereden takip edebiliriz?
CEVAP-6 Öğrencilerimiz Ders programlarını kendi kullanıcı adı ve şifreleriyle öğrenci bilgi sisteminden görebildikler.Ayrıca Fakülte içinde görünür yerlerde fiziki olarakta ilan edilecektir. http://obs.kirklareli.edu.tr/
SORU-6 Ortyantasyon ne demektir ne zaman yapılacaktır?
CEVAP-6 Oryantasyon; Yeni kayıtlı öğrencilerimizin üniversitemize adapte olmalarını kolaylaştırmak için; gerekli bilgi ve tecrübelerin öğrencilerimize aktarılabilmesi amaçlı Üniversitemizin ve Fakültemizin tanıtım işleridir.Şehir  Bölge ve Planlama bölümü öğrencileri için 26.09.2016 tarihinde saat:10:00 da 202 nolu derslikte, Mimarlık Bölümü öğrencileri için ise 26.09.2016 tarihinde öğleden sonra saat:14:00 de  202 nolu derslikte yapılacaktır.Ayrıca Tüm  öğrencilerimiz için Kültür - Mimarlık -Koruma adlı ilk ders 28.09.2016 tarihi Çarşamba günü saat 10:00 da 202 nolu derslikte yapılacaktır.

SORULAR