04/06/2024 11:53:44 - 04/06/2024 11:53:44 - 377 Okunma

Fakültemiz Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Azem KURU Erasmus+ Programı Ders Verme Hareketliliği kapsamında 27-31 Mayıs2024 tarihleri arasında Yunanistan’ın Selanik Aristoteles Üniversitesi’ne ziyaret gerçekleştirmiştir. Etkinlik boyunca lisans ve yüksek lisans düzeylerinde dersler vermiştir.  Aynı zamanda ilgili üniversitenin akademik personeli ile olası işbirliği imkânları görüşülmüştür.

Etkinliğin birinci gününde 2. Sınıf öğrencilerine kentsel ısı adası oluşumunun ölçüm yöntemlerinden biri olan arazi yüzey sıcaklıklarının uydu görüntüleri aracılığıyla elde edilmesi anlatılmıştır. Toplam 4 saatlik dersin ilk saatinde konu hakkında teorik bilgilendirmeler yapılmış, sonraki 3 saatlik süreçte ise bilgisayar ortamında ArcGIS yazılımı ve Landsat 9 uydu görüntüleri yardımıyla arazi yüzey sıcaklığı belirleme uygulaması yapılmıştır.

Etkinliğin ikinci gününde yüksek lisans öğrencilerine kentsel ısı adası oluşumunda komşuluk etkisi konulu 2 saatlik bir ders gerçekleştirilmiştir. Derste konu hakkında kavramsal tartışmalar yapılmış ve Öğretim Üyemizin yayınlanan araştırma makalesinin kurgusu, yöntemi, sonuçları ve literatüre katkısı tartışılmıştır. Aynı zamanda bilimsel çalışmalarda kullanılan yöntem ve teknikler hakkında bilgi paylaşımı yapılmıştır.

Etkinliğin 4. gününde başta Selanik Aristoteles Üniversitesi Mekânsal Planlama ve Gelişme Bölüm Başkanı sayın Prof. Dr. Elisavet THOIDOU ve Erasmus Koordinatörü sayın Prof. Dr. Eleni PAPADOPOULOU olmak üzere çeşitli uzmanlık alanlarında araştırmacılar ile bir araya gelinmiş, kurumlar arası işbirliği olanakları değerlendirilmiş, proje çağrılarının takip edilmesi ve işbirliği kurulması hakkında görüş birliğine varılmıştır.

Etkinliğin son gününde ise 1. Sınıf öğrencilerine kentsel ısı adası oluşum nedenleri, kentliler üzerindeki muhtemel etkileri ve olumsuz etkilerin en aza indirilmesi için şehir planlama ve kentsel tasarım düzeyinde gerçekleştirilebilecek eylem ve stratejiler tartışılmıştır.

Bu etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen başta Üniversitemiz Erasmus Koordinatörlüğü ve Selanik Aristoteles Üniversitesi Erasmus Koordinatörlüğü olmak üzere tüm birimlere teşekkür ederiz. Özellikle Selanik Aristoteles Üniversitesi öğretim üyesi sayın Doç. Dr.  Panos HATZIPROKOPIOU sürecin en başından sonuna kadar verdiği emekler ve süreci mümkün kıldığı için ayrıca teşekkür ederiz.

 

Erasmus Ders verme Hareketliliği

Facebook Twitter Google Plus
Erasmus (Azem Kuru)
Bilgi Yönetim Sistemi
Erasmus Koordinatörlüğü
Bologna Eşgüdüm Koordinatörlüğü
Elektronik Belge Yönetim Sistemi
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
Performans Analiz Sistemi
Öğrenci E-posta Girişi
Personel E-posta Girişi
Trakya Üniversiteiler Birliği
Kalite Geliştirme Koordinatörlüğü
KLU Mezunlar Portalı
Öğrenci Bilgi Sistemi