Mezuniyet-Diploma İşlemleri

08/11/2021 15:39:19 - 24/04/2024 15:39:19 - 3830 Okunma

1- Mezun öğrencilerimiz, diplomalarını almaya gelmeden önce diplomanın hazır olup olmadığı hakkında Fakültemiz Öğrenci İşleri Bürosu’ndan veya mfs@klu.edu.tr e-posta adresi aracılığıyla iletişime geçerek bilgi alması gerekmektedir.

2- Diplomalar sadece, öğrencinin kendisine veya noter onaylı vekâletname ile vekil ettikleri kişilere verilmektedir.

3- Geçici Mezuniyet Belgesi’nin aslını almış olan mezun öğrencilerimiz; diploma almaya geldiklerinde Geçici Mezuniyet Belgesi’nin aslını teslim etmeleri şartı ile diplomalarını alabileceklerdir. Aksi takdirde diploma teslim edilmeyecektir (Geçici Mezuniyet Belgesi’nin kaybedilmesi durumunda, ulusal bir gazeteye kayıp ilanı verilmesi ve ilanın bulunduğu gazetenin Öğrenci İşleri Bürosu’na teslim edilmesi gerekmektedir.).

(07.03.2024 tarihine kadar mezun olan öğrencilerimizin diplomaları hazırdır.)

Diploma için istenen belgeler:

1- Mezun Bilgi Formu’nun çıktısı (Mezun Bilgi Sistemine girişte sorun yaşayan öğrencilerimizin 444 40 39 (1406-1409 dâhili) numaralı telefon ile iletişime geçmeleri gerekmektedir.),

2- İlişik Kesme Formu’nun çıktısı (Kütüphaneye kitap borcu olan mezun öğrencilerimiz kitap borcunu ödemeleri şartı ile diplomalarını alabileceklerdir.),

3- Öğrenci Kimlik Kartı,

4- Türkiye Mezunları Bilgi Formu’nun çıktısı (Sadece yabancı uyruklu öğrenciler için),

5- TÖMER Sertifikası (C1 Seviyesi) fotokopisi (Sadece yabancı uyruklu öğrenciler için).

Mezuniyet İşlemleri