T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Mimarlık Fakültesi

Sikça Sorulan Sorular

20/11/2023 12:08:16 - 08/12/2023 12:08:16 - 794 Okunma

YENİ KAYIT


Üniversitenize kesin kayıt işlemi nasıl gerçekleştirilir?

Üniversitemiz birimlerinde açık bulunan bölümlere kesin kayıt yaptırabilmek için; ÖSYM tarafından ilgili birime yerleştirilmiş olmak gerekir. Posta ile başvuru kabul edilmez. Zorunlu hallerde, on sekiz yaşından küçük olanların kanuni temsilcileri, on sekiz yaşından büyük olanların yetkili kıldıkları kişiler aracılığı ile öğrenci adına kayıt yaptırılabilir. Üniversiteye kesin kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrenci adayları, YÖK ve Üniversite Yönetim Kurulu tarafından belirlenen esaslara göre ilan edilen süreler içinde, ÖSYM ve Üniversite tarafından belirlenip duyurulan belgeler ile kayıt bürosuna bizzat başvurarak veya e-Devlet Kapısı üzerinden kayıt yaptırabilirler.


Öğrenci numaramı nasıl öğrenebilirim?

Öğrenci Numara Sorgulama Sistemi’ni kullanarak öğrenci numaranızı öğrenebilirsiniz.


e-Devlet Kapısı üzerinden kayıt yaptırdım Fakültenize herhangi bir evrak teslim etmem gerekiyor mu?

e-Devlet Kapısı üzerinden kayıt yaptıran öğrencilerin kayıt için Üniversitemize gelmelerine ve/veya herhangi bir belge getirmelerine gerek bulunmamaktadır.


e-Devlet Kapısı üzerinden kaydımı başarı ile yapıp yapamadığımı nasıl kontrol ederim?

Öğrencilerimiz, e-kayıt işlemini tamamlayıp tamamlamadığını e-Devlet Kapısı üzerinden kontrol edebilirler.


Aynı anda iki lisans veya iki ön lisans programında öğrenim görebilir miyim?

Aynı anda iki lisans veya iki ön lisans programında öğrenim görmeniz mümkün değildir. İsterseniz bir lisans bir ön lisans programında aynı anda öğrenim görebilirsiniz.


Öğrenci Bilgi Sistemi’ne nasıl giriş yapabilirim?

Öğrenci Bilgi Sistemi’ne, e-posta adresinizin “@”den önceki kısmı ve e-posta şifreniz ile veya “e-Devlet ile Giriş” seçeneğine tıklayarak e-Devlet şifreniz ile giriş yapabilirsiniz.

e-Posta hesabı oluşturmak için veya e-posta şifreniz için E-posta İşlemleri Sistemi’ni kullanabilirsiniz.


Ders muafiyet başvurusunu nasıl yapabilirim?

Daha önce almış ve başarmış olduğunuz derslerin hangilerinden muafiyet talep ettiğinize ilişkin OİD.FR.01-Muafiyet Formu’nu, ekinde daha önce öğrenim gördüğünüz yükseköğretim kurumu tarafından onaylanmış ders içerikleriniz ve not durum belgeniz (transkript) ile öğrenci işleri birimine başvurmanız gerekmektedir.


 

DERS KAYIT VE KAYIT YENİLEME


Ders kayıt ve kayıt yenileme işlemini ne zaman ve nasıl yapabilirim?

Akademik takvimde belirtilen ders kaydı ve kayıt yenileme tarihlerinde, Fakültemiz web sitesinde ilan edilen “Ders Kaydı ve Kayıt Yenileme Duyurusu”na göre Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden ders kaydını yaparak kaydınızı yeniler ve aktif öğrenci statüsünü kazanırsınız.


Ders kayıt tarihlerinde ders seçimimi yapamadım, ne yapabilirim?

Akademik takvimde belirtilen tarihlerde ders kaydını tamamlamayan ve mazeretlerini kanıtlayan belgeler ile başvuru yapan öğrencilerin durumu, akademik takvimde belirtilen tarihlerde yönetim kurulunca karara bağlanır ve akademik takvimde belirtilen tarihlerde mazeretli ders kaydı yapar. Ders kaydı yapılana kadar geçen süre devamsızlıktan sayılır.

Akademik takvimde belirlenen sürede ders kaydını yapmayan ve mazereti bulunmayan öğrenciler o yarıyıl veya yılda; derslere devam edemez, sınavlara giremez ve öğrencilik haklarından yararlanamaz. Öğrencilerin kayıtlarını yenilemedikleri yarıyıl/yıl öğrenim süresinden sayılır.


Kayıt yenilemediğim dönemde kaydım silinir mi?

Hayır, silinmez. Akademik takvimde belirlenen sürede ders kaydını yapmayan ve mazereti bulunmayan öğrencilerimiz, o yarıyılda; derslere devam edemez, sınavlara giremez ve öğrencilik haklarından yararlanamaz. Öğrencilerimizin kayıtlarını yenilemedikleri yarıyıl öğrenim süresinden sayılır.


Bir dönemde kaç AKTS kredilik ders alabilirim?

Bir yarıyılda öğrencilerimizin alabileceği AKTS kredisi 30’dur. Daha önce bir dersi alıp, devam şartını yerine getirmediği için başarısız olan ve almak zorunda olduğu derslerin saatleri bir başka dersin saati ile çakışmayan öğrencilerimiz, 40 AKTS’ye kadar ders alabilir. Öğrencilerimiz; alt dönemlerde hiç almadığı ya da devam şartı sağlamadığı ders veya derslere öncelikle yazılmak zorundadır.


Üstten ders alma koşulları nelerdir?

Üçüncü yarıyıldan itibaren, bulunduğu yarıyıldan önceki tüm derslerini başaran ve GANO’su en az 3,00 olan öğrencilerimiz ön koşulu olmayan üst sınıfa ait derslere kayıt yaptırabilir. Bu öğrencilerin kayıt yaptıracakları yarıyıldaki dersler ile üst sınıftan alacakları derslerin kredilerinin toplamı 40 AKTS kredi yükünü geçemez.


Ders ekleme-çıkarma işlemini nasıl yapabilirim?

Öğrencilerimiz; akademik takvimde belirlenmiş olan ders ekleme-çıkarma tarihlerinde, danışmanının onayı ile ilgili yarıyılda seçmiş olduğu dersini/derslerini bırakabilir ve talep etmesi durumunda, sadece bıraktığı dersin/derslerin AKTS miktarınca seçeceği farklı derse/derslere derse yazılma kurallarına uygun olmak kaydıyla derse yazılma yapabilir.


Danışmanım kimdir? Nasıl öğrenebilirim? Görevi nedir?

Fakülte tarafından danışman olarak atanan öğretim üyesini, Öğrenci Bilgi Sistemi’nde görebilirsiniz.

Danışman, öğrenciyi öğrenimi boyunca izler ve öğrencinin devam etmekte olduğu program çerçevesinde öğrencinin her yarıyıl/yıl izleyeceği dersler ve bunlarla ilgili yapılacak değişiklikler hakkında öğrenciye önerilerde bulunur. Öğrencinin alması gereken zorunlu ve seçmeli dersler; devam ettiği programdaki başarı durumu yanında derslerin program içindeki dağılımı, yapısal özellikleri ve benzeri teknik değerlendirmeler de göz önüne alınmak suretiyle danışmanı tarafından belirlenir.


 

BELGE TALEPLERİ


Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden hangi belgeleri talep edebilirim?

Öğrencilerimiz, Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden öğrenci belgesi ile transkript belgesi talep edebilirler.


Onaylanan belgeleri nereden alabilirim?

Onaylanan belge taleplerinizi belge talebi ekranından e-imzalı olarak indirip kullanabilirsiniz.


Islak imzalı belge alabilir miyim?

Öğrencilerimizin öncelikle e-imzalı belge almaları esastır. Ancak öğrencinin ıslak imzalı belge alması gerektiği durumlarda öğrenci işleri birimine başvuru yapması gerekmektedir.


Ders içeriklerine nasıl ulaşabilirim?

https://ebp.klu.edu.tr/ veya https://mimarlik.klu.edu.tr/Sayfalar/22019-egitim-planlari-ve-ders-icerikleri.klu adreslerinden ulaşabilirsiniz.


 

KAYIT DONDURMA


Kayıt dondurma başvurusu nereye ve nasıl yapılır?

Kayıt dondurma başvurusu öğrenci işleri birimine en geç ilgili yarıyılın akademik takvimde belirtilen ders kayıtları süresi bitimine kadar yapılır.


Ne kadar süre ile kayıt dondurabilirim?

Yönetim kurulunca gerekçesi uygun bulunan öğrencinin kaydı, öğrenim süresi boyunca en çok iki yarıyıl dondurulabilir. Kayıt dondurabilmek için öğrencilerin, haklı ve geçerli mazeretlerinin bulunması gerekmektedir.


Kayıt dondurduğum süreler azami öğretim süremin hesabında dikkate alınır mı?

Kayıt dondurulan süreler azami öğretim süresine dahil edilmez.


Kayıt dondurdum, öğrencilik haklarından yararlanabilir miyim?

Kaydını donduran öğrencilerimiz, kayıtlarının dondurulduğu süre zarfında hiçbir öğrencilik hakkından yararlanamazlar.


 

SINAVLAR


Ara sınava giremedim, ne yapmalıyım?

Haklı ve geçerli bir sebepten dolayı ara sınava katılamayan öğrencilerimizin, sınava girememe gerekçesini belirtecek şekilde FAO.FR.008-Sınav Mazeret Dilekçesi’ni sınav tarihini takip eden bir hafta içerisinde öğrenci işleri birimine teslim etmesi gerekmektedir. Zamanında yapılmayan başvurular kabul edilmemektedir. Öğrencilerimizin mazeretli sayılmasına, geçerli nedenlerin varlığı hâlinde, yönetim kurulunca karar verilir. Mazeretleri yönetim kurulunca uygun görülen öğrencilerimiz, yönetim kurulunca belirlenen tarihler arasında mazeret sınavına alınırlar.


Final sınavına giremeyen öğrenciler için mazeret sınavı yapılır mı?

Final sınavına giremeyen öğrenciler için bütünleme sınavı yapılır. Ayrıca bir mazeret sınavı yapılmaz.


Final sınavında başarılı olan öğrenciler bütünleme sınavına girebilir mi?

DD veya DC harf notu alan öğrencilerimize herhangi bir başvuruya gerek olmadan bütünleme sınav hakkı verilmektedir. Bütünleme sınavından alınan puan yarıyıl sonu sınavı puanı olarak değerlendirilir.


Sınav notuma nasıl itiraz edebilirim?

Öğrencilerimiz; sınavın Öğrenci Bilgi Sistemi’nde ilanından itibaren bir hafta içerisinde öğrenci işleri birimine, gerekçesini içerecek şekilde FAO.FR.005-Sınav İtiraz Dilekçesi’ni vererek sınav itirazında bulunabilir.


Sınav notuma ne kadar süre de cevap alabilirim?

İtiraz üzerine sınav kâğıdı, dersin öğretim elemanı tarafından maddi hata yönünden bir hafta içerisinde incelenir, sonuç yazılı ve gerekçeli olarak Dekanlığa bildirilir. İlan edilen sınav sonucunda herhangi bir maddi hatanın tespit edilmesi durumunda, ilgili öğretim elemanının düzeltme talebi ve gerekçeli başvurusu yönetim kurulunca değerlendirilir.


Tek ders sınavına kimler nasıl girebilir?

Mezuniyeti için devam şartını yerine getirmiş olduğu tek dersten sorumluluğu kalan veya mezuniyeti için sorumlu olduğu tüm derslerinin GANO’sunun en az 2,00 olma şartı hariç tüm gereklerini yerine getirmiş olan öğrencilerimiz; bu sınav sonucu alacağı notun katkısıyla GANO’sunu en az 2,00 düzeyine çekebilecek durumda olması koşuluyla, öğrenimi süresince tek ders sınav hakkını bir kez kullanabilir. Tek ders sınavı notunun değerlendirmeye alınabilmesi için en az CC olması gereklidir. Tek ders sınavında alınan not ham başarı notu sayılır ve harf notuna çevrilir. Başarısızlık halinde, ders sonraki yarıyılda tekrarlanır. Bu öğrenciler sınava girecekleri yarıyılın öğrenci katkı payı/öğrenim ücretini öderler. Sınav günü akademik takvimde belirtilir.


Ek sınav hakkından hangi öğrenciler yararlanabilir?

Öğrencilere, başarısız oldukları (hiç almadığı ve/veya alıp da devam koşulunu yerine getirmediği için ara sınav/yarıyıl sonu sınavına girme hakkı elde edemediği dersler dâhil) bütün dersler için iki ek sınav hakkı verilir.


 

 

ÖZEL ÖĞRENCİ


Özel öğrenci kimdir?

Bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrenci olup, farklı bir yükseköğretim ortamı, kültürü, kazanımı edinmek isteyen veya özel durumu, sağlık ve benzeri nedenlerle kayıtları kendi üniversitelerinde kalmak şartıyla farklı bir yükseköğretim kurumunda eğitime devam etme imkânı tanınan öğrenci özel öğrenci olarak nitelendirilir.


Özel öğrenci statüsünde ders alma koşulları nelerdir ve nereye başvuru yapabilirim?

1-Bağımsız yaşamı engelleyen sağlık sorunları olan veya ailesinin yanında eğitime devam etmesi uygun görülen öğrencilerin bu durumunu başvurudan önceki iki ay içerisinde devlet hastanesinden veya devlet üniversitesi hastanesinden alınmış sağlık kurulu raporu ile belgelendirmeleri; Can ve mal güvenliğini tehdit eden bir riskin ortaya çıkması durumunda bu durumu resmi olarak belgelendirmeleri veya Ailesine bakmakla yükümlü olan öğrencilerin ilgili makamlardan alınan yazı ile bu durumu belgelendirmeleri gerekir. Bunların dışında mücbir sebeplerden dolayı ortaya çıkabilecek durumlarda öğrencilerin bu durumu belgelendirmesi şartıyla, özel öğrencilikten yararlanıp yararlanamayacağına başvuru takvimine bakılmaksızın Bölüm Başkanlığının görüşü üzerine Yönetim Kurulu karar verir.

2-Yukarıdaki mücbir durumlar haricinde özel öğrencilik başvurusu için kayıtlı olduğu programda en az iki yarıyılını tamamlayan öğrencilerin GANO’sunun 4,00 üzerinden en az 3,00 olması gerekir.

Başvuru dilekçesinde özel öğrenci olarak ders alınmak istenen Üniversite, Fakülte, Program ve özel öğrencilik süresinin belirtilmesi ayrıca özel öğrenci olarak ders alınmak istenen programa ait ders AKTS bilgisi ve ders içeriklerinin de dilekçe ekinde sunulması gerekir. Özel öğrencilik başvurusunun kayıt yenileme döneminden en az on beş gün öncesine kadar yazılı olarak ilgili Bölüm Başkanlığına yapılması gerekir. Bu tarihlerden sonra yapılan başvurular değerlendirmeye alınmaz.


Özel öğrencilikte geçirilen süreler öğrenim süresine dâhil midir?

Öğrencilerimizin özel öğrencilikte geçirdiği süreler öğrenim süresine dâhildir.


 

MEZUNİYET, DİPLOMA VE İLİŞİK KESME


Mezuniyet şartları nelerdir?

Kayıtlı olunan programın tüm yükümlülüklerini yerine getirerek, mezuniyet için tamamlanması gereken AKTS kredisini (240 AKTS) başarıyla tamamlayan ve GANO’su 2,00 veya daha yüksek olan öğrenciler mezuniyete hak kazanır.


Gerekli mezuniyet şartlarını sağladım, diploma için herhangi bir başvuru yapmama gerek var mı?

Hayır, mezuniyet işlemleri herhangi bir başvuru olmaksızın başlatılır.


Diplomam henüz hazırlanma sürecinde iken mezun olduğuma dair yazıyı almak için ne yapmalıyım?

Mezuniyet işlemleri tamamlanmış öğrenciler e-devlet üzerinden mezun belgesi alabilirler.


Diplomamı almaya gelmeden önce yapmam gereken işlemler nelerdir?

Mezun Bilgi Formu’nun çıktısı, İlişik Kesme Formu’nun çıktısı, Öğrenci Kimlik Kartı, Türkiye Mezunları Bilgi Formu’nun çıktısı (Sadece yabancı uyruklu öğrenciler için), TÖMER Sertifikası (C1 Seviyesi) fotokopisini (Sadece yabancı uyruklu öğrenciler için) alarak; öğrenci işleri birimine şahsen başvuruda bulunanların kendisine ya da noter onaylı vekâletnamelerini ibraz eden vekillerine diplomaları imza karşılığında teslim edilir.  


Diplomamı benim yerime başkası alabilir mi?

Noter onaylı vekalet ve öğrenci kimliği ile birlikte alabilir.


Diplomamı kaybettim ne yapabilirim?

Diplomasını kaybeden öğrencilerimiz; başvuru dilekçesi, ulusal bir gazetede yayımlanan kayıp ilanı ve nüfus cüzdan sureti ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına başvurması durumunda diplomasının ikinci bir nüshası verilebilir.


Mezuniyetimden önce kimlik bilgilerimde değişiklik oldu, nasıl güncelleme yaptırabilirim?

Mezuniyetten sonra öğrencinin evlilik nedeniyle veya mahkeme kararıyla adı soyadı gibi kimlik bilgileri ya da nüfus kaydını ilgilendiren diğer bilgilerinde değişiklik olması durumunda, diploması henüz hazırlanmamışsa kendi talebi doğrultusunda yeni bilgilerle düzenlenir. Hazırlanmış veya teslim edilmişse diploma arkasına değişiklikler, tarih belirtilmek ve gerekli açıklama yazılmak suretiyle yapılır.


Üniversiteden kaydımı sildirmek istiyorum, gerekli işlemler nelerdir?

Kendi isteği ile kaydını sildirmek isteyen öğrenciler, öğrenci işleri birimine yazılı olarak başvurmasıyla kaydını sildirebilirler.


 

ONUR VE YÜKSEK ONUR BELGELERİ


Onur ve yüksek onur belgesi alma koşulları nelerdir?

 

Öğrenimini tamamlayan ve GANO’su 3,00 ile 3,49 arasında olan öğrenciler, onur öğrencisi; GANO’su 3,50 veya üstü olan öğrenciler ise yüksek onur öğrencisi olarak mezun olur. Bu bilgi, öğrencinin not döküm belgesi ve diploma ekinde belirtilir.


Onur ve yüksek onur öğrencilerine belge verilir mi?

Onur ve Yüksek Onur öğrencilerine diplomaları ile birlikte onur belgeleri verilir.


 

DİĞER


Kişisel bilgilerimde değişiklik, düzeltme olduğu zaman ne yapmalıyım?

Ad, soyad veya nüfus kimlik bilgilerinde (Ana adı, Baba adı, Doğum Tarihi, Doğum Yeri, Medeni Hali vb.) değişiklik ya da düzeltme olmuş ise yeni T.C. Kimlik Kartı, varsa mahkeme kararının onaylı bir sureti ile öğrenci işleri birimine müracaat edebilirsiniz.


Öğrenci kimlik kartımı kaybettim, ne yapabilirim?

Kimlik kartının kaybedilmesi, arızalanması durumunda öğrencilerimizin, OİD.FR.013-Öğrenci Kimlik Kartı Talep Formu ile öğrenci işleri birimine başvuru yapması gerekmektedir.


 

 

YATAY GEÇİŞ


Yatay geçiş türleri nelerdir?

1- Not Ortalaması ile Yatay Geçiş

a) Not Ortalaması ile Kurumlararası Yatay Geçiş

b) Not Ortalaması ile Kurum içi Yatay Geçiş

c) Not Ortalaması ile Yurt Dışından Yatay Geçiş 

2- Merkezi Yerleştirme Puanı ile Yatay Geçiş (Ek Madde-1) 


Not ortalaması ile kurumlararası yatay geçiş nasıl yapılır?

Not ortalaması ile kurumlararası yatay geçiş; Ülkemizde bulunan yükseköğretim kurumlarından Fakültemizde aynı düzey ve eşdeğer programlara yapılan yatay geçiştir. Yatay geçişler eşdeğer düzeyde, isimleri aynı olan veya yönetim kurulu tarafından içeriklerinin en az % 80’inin aynı olduğu tespit edilen diploma programları arasında yapılır.

Başvuru yapılabilmesi için;

  • Genel not ortalamasının 4.00 tam not üzerinden en az 2.00 not ortalamasına sahip olmak,
  • Tamamladığı yarıyıl itibariyle, kendi üniversitesinin eğitim planında bulunan bütün dersleri almış ve başarmış olmak,
  • Kayıt dondurmuş olma hariç öğrenime ara vermemiş olmak,
  • Disiplin cezası almamış olmak gibi genel şartları bulunmaktadır. Diğer şartlar için Kırklareli Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Yatay Geçiş Yönergesi’ne bakabilirsiniz.

Not ortalaması ile kurumlararası yatay geçişlerde hesaplamalar nasıl yapılmaktadır?

Başvurular, adayların genel not ortalamasının 100’lük sistemdeki karşılığının %60’ı ile programın puan türünde yükseköğretime kayıt olduğu yıldaki ÖSYS/YKS puanının 100 tam puan üzerinden karşılığının %40'ı toplanarak hesaplanır ve ayrılan kontenjana göre geçiş sağlanır.


Not ortalaması ile kurum içi yatay geçiş nasıl yapılır?

Not Ortalaması ile kurum içi yatay geçiş; Üniversitemiz programları arasında yapılan yatay geçiştir. Yatay geçişler eşdeğer düzeyde, isimleri aynı olan veya yönetim kurulu tarafından içeriklerinin en az % 80’inin aynı olduğu tespit edilen diploma programları arasında yapılır.

Öğrencinin başvuru yapabilmesi için, başarısız ders sayısına bakılmaksızın genel not ortalamasının (gireceği sınıfa veya yarıyıla kadar geçiş notu dahil) 4.00 tam not üzerinden en az 2.00 olması ve disiplin cezası almamış olması gerekmektedir.


Not ortalaması ile kurum içi yatay geçişlerde hesaplamalar nasıl yapılmaktadır?

Başvurular, adayların genel not ortalamasının 100’lük sistemdeki karşılığının %60’ı ile programın puan türünde yükseköğretime kayıt olduğu yıldaki ÖSYS/YKS puanının 100 tam puan üzerinden karşılığının %40'ı toplanarak hesaplanır ve ayrılan kontenjana göre geçiş sağlanır.


Not ortalaması ile yurt dışı yatay geçiş nasıl yapılmaktadır?

Not ortalaması ile yurt dışı yatay geçiş; öğrencinin yurt dışında öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumunun ve eğitimin yapıldığı programın lisans diploması vermeye yetkili bir kurum olarak Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınması ve kayıtlı olduğu diploma programının, yatay geçiş için başvurduğu lisans diploması programına eşdeğerliğinin üniversitemiz tarafından kabul edilmesi şartı ile eşdeğer düzeyde, isimleri aynı olan veya yönetim kurulu tarafından içeriklerinin en az % 80’inin aynı olduğu tespit edilen diploma programları arasında yapılır.

Başvuru yapılabilmesi için,

  • Genel not ortalamasının 4.00 tam not üzerinden en az 2.00 not ortalamasına sahip olmak,
  • Tamamladığı yarıyıl itibariyle, kendi üniversitesinin eğitim planında bulunan bütün dersleri almış ve başarmış olmak,
  • Kayıt dondurmuş olma hariç öğrenime ara vermemiş olmak,
  • Disiplin cezası almamış olmak gibi genel şartları bulunmaktadır. Diğer şartlar için Kırklareli Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Yatay Geçiş Yönergesi’ne bakabilirsiniz.

Yatay geçiş başvuruları ne zaman yapılmaktadır?

Başvurular genel olarak temmuz ve ağustos ayları içerinde alınmaktadır. Kesin tarihler için Üniversitemiz web sayfasında yayımlanan duyuruları takip etmelisiniz.


Yatay geçiş için gerekli belgeler nelerdir?

  • Onaylı yeni tarihli öğrenci belgesi
  • Onaylı not durum belgesi (Transkript)
  • Ders planı fotokopisi
  • Onaylı disiplin durumunu gösterir belge
  • ÖSYS sonuç belgesi çıktısı
  • ÖSYS yerleştirme belgesi çıktısı

Genel olarak bu belgeler istenmektedir ancak kesin belgeler için web sayfasında yayımlanan duyuruları takip etmelisiniz.


Yatay geçiş başvuruları nasıl yapılmaktadır?

Üniversitemiz yatay geçiş başvuruları Üniversitemiz web sayfasında ilan edilen tarihlerde çevrimiçi (online) olarak alınır ve istenilen belgeler başvuru sistemine yüklenir. Şahsen ya da posta ile başvuru veya belge kabul edilmez. İlan edilen başvuru tarihleri haricinde başvuru kabul edilmez.


Çevrimiçi yatay geçiş başvurusu yaptım. Değerlendirmeler nasıl yapılmaktadır?

Değerlendirmeler başvuru süresi içerisinde sisteme yüklenen belgeler üzerinden yapılmaktadır.


İlan edilen tarihlerde başvuru yaptım. Ancak belge yüklemedim ya da eksik yükledim ne yapabilirim?

Başvuru tarihlerinde sisteme belge yüklemeyen ya da eksik belge yükleyen öğrencilere yine başvuru süresi içerinde güncelleme hakkı tanınır. Başvuru süresi tamamlandıktan sonra belge ekleme ya da güncelleme işlemi yapılamaz ve başvuru reddedilir.


Yatay geçiş yaptım. Hangi derslerim sayılır?

Hangi derslerin sayılacağı başvurular tamamlandıktan sonra bölümlerin komisyonlarınca belirlenmektedir.


Daha önce yatay geçiş yaptım. Tekrar yatay geçiş yapabilir miyim?

Daha önce herhangi bir şekilde yatay geçiş yapan öğrencilerde başvuru ve sınıf şartlarına sahip olduğu sürece not ortalaması ile yatay geçiş yapabilmektedirler.


Daha önce merkezi yerleştirme puanı (Ek Madde-1) ile yatay geçiş yaptım tekrar yapabilir miyim?

Daha önce Ek Madde-1 hakkını kullanan öğrenci bir daha bu haktan yararlanamaz.


Yatay geçiş öğrenim süresini etkiler mi?

Yatay geçiş yapmış olmak 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 44’üncü maddesinin c bendinde belirtilen sürelerde değişikliğe neden olmaz.


Yatay geçiş ile kayıt yaptırdım. Hakkımdan vazgeçebilir miyim?

 

Yatay geçiş ile kayıt yaptıran öğrenci, eğitim-öğretim dönemi başlamadan önce dilekçe ile başvurması durumunda yatay hakkından feragat edebilir. Bu öğrenciler yatay geçiş yapmış öğrenci kabul edilmez ve yatay geçiş başvurusu yaptıkları yükseköğretim kurumuna geri dönerler.


Yatay geçiş yapacağım/yaptım. Diğer yükseköğretim kurumundaki kaydımı sildirmeli miyim?

Hayır, yatay geçiş ile kesin kayıt yapıldıktan sonra öğrencilerin diğer yükseköğretim kurumundaki kayıtları tarafımızca sildirilmektedir.


KLÜ öğrencisiyim başka bir yükseköğretim kurumuna geçiş yapacağım ne yapmalıyım?

Üniversitemizden başka bir yükseköğretim kurumuna geçiş yapacak öğrenciler diğer kurumun şartlarına bakmalı ve istenilen belgeleri Fakültemizden temin etmelidir.


 

Sıkça Sorulan Sorular

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.