28/05/2024 13:23:00 - 10/06/2024 13:23:00 - 423 Okunma

Mimarlık Fakültesi Program Akreditasyonu (MİAK-PEMDER) Değerlendirme Toplantısı

Üniversitemizin akademik kalitesini ve programlarının ulusal ve uluslararası standartlara uygunluğunu gözden geçirmek amacıyla Üniversitemiz Rektör Yardımcılığı ve Eğitim Öğretim Geliştirme Koordinatörlüğü işbirliğinde hazırlanan program akreditasyonu ön hazırlık ve süreç değerlendirme toplantılarının 3.sü 22 Mayıs 2024 tarihinde Mimarlık Fakültesi'nde gerçekleştirildi. Toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurettin AKA, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin ALKIŞER BREGGER ve Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Ali MÜLAYİM ve Dr. Öğr. Üyesi Mete Korhan ÖZKÖK, Program Akreditasyonundan Sorumlu Eğitim Öğretim Geliştirme Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Alaettin İŞERİ ve uzman Gizem CÖMERT, Mimarlık Bölümünden Doç. Dr. Gülcan MİNSOLMAZ ve Araş. Gör. Oktay TEKİN, Şehir ve Bölge Planlama Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Azem KURU ve Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Oğuz ATEŞ katıldı.

Mimarlık bölümü hazırlıklarının sunumunu yapan Doç Dr. Gülcan MİNSOLMAZ akreditasyon sürecinin başlangıcından bu yana kaydedilen ilerlemeyi vurgulayarak, MİAK tarafından düzenlenen bilgilendirme çalıştaylarına katıldıklarını ve özdeğerlendirme raporu ve eklerini tamamlamaya yönelik geriye dönük 1 yıllık arşivlerini oluşturduklarını bir sonraki yılın verilerinin toplanmasıyla birlikte Eylül 2025’te başvuru aşamasına gelmeyi planladıklarını belirtti. Toplantıda, Peyzaj mimarlığı bölümünden Doç Dr. Oğuz ATEŞ ise PEMDER akreditasyon süreçlerine yönelik çalışmalarını sürdürdüklerini bu yıl itibariyle ilk mezunlarını vermeleri akabinde özdeğerlendirme raporlarının da son haliyle 2024 haziran sonuna kadar tamamlanacağını ve dolayısıyla önümüzdeki dönem 2025 ocak ayında başvuru yapmaya hazır olacaklarını ifade etti. Şehir ve Bölge Planlama Bölümü ise Türkiye'de bu alana yönelik akreditasyon kuruluşu ve standartların olmamasından dolayı başvuru yapmaya uygun olmadıklarını ancak uluslararası standartlara yönelik olarak akreditasyon çalışmalarını başlattıklarını  ve eğitim planı ve program yeterliliklerinde iyileştirmeler yaptıklarını ifade etti. 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurettin AKA, titizlikle yürütülen birim durum analizi çalışmalarının, akreditasyon hazırlık sürecini başarıyla yürütme noktasında önemli olduğunu ve bu çalışmaların akreditasyon süreci, kurumsal dış değerlendirme ve yeni lisansüstü eğitim kriterleri açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Katılımcılara akreditasyon sürecinde gösterdikleri özveri ve işbirliği için teşekkür ederek, üniversitenin kalite ve başarı odaklı vizyonunu güçlendirmek adına yapılan çalışmalara verdikleri destekten dolayı memnuniyetini dile getirdi.

akreditasyon

Facebook Twitter Google Plus
Mimarlık Fakültesi Program Akreditasyonu Toplantısı
Bilgi Yönetim Sistemi
Erasmus Koordinatörlüğü
Bologna Eşgüdüm Koordinatörlüğü
Elektronik Belge Yönetim Sistemi
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
Performans Analiz Sistemi
Öğrenci E-posta Girişi
Personel E-posta Girişi
Trakya Üniversiteiler Birliği
Kalite Geliştirme Koordinatörlüğü
KLU Mezunlar Portalı
Öğrenci Bilgi Sistemi