23/08/2024 12:45:12 - 27/08/2024 12:45:12 - 323 Okunma

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ

2024-2025 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI

YATAY GEÇİŞ BAŞVURU VE KAYIT İŞLEMLERİ

 

Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ve Kırklareli Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Programlarında Çift Anadal ve Yan Dal Programları Uygulama Yönergesi hükümleri doğrultusunda, 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Çift Anadal ve Yan Dal Başvuruları 23 Ağustos-02 Eylül 2024 tarihleri arasında Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden yapılacaktır.

 

ÇİFT ANADAL VE YAN DAL TAKVİMİ

Başvuru Tarihleri

: 23 Ağustos-02 Eylül 2024

Değerlendirme Tarihleri

: 03-05 Eylül 2024

Başvuru Sonuçlarının İlanı

: 06 Eylül 2024

Ders Kaydı ve Danışman Onayı

: 09-13 Eylül 2024

 

KONTENJANLAR

ÇİFT ANADAL PROGRAMI

KONTENJAN

KONTENJANIN

PROGRAM DAĞILIMI

ANADAL PROGRAMI

Mimarlık

32

16

Şehir ve Bölge Planlama

16

Peyzaj Mimarlığı

Peyzaj Mimarlığı

20

10

Mimarlık

10

Şehir ve Bölge Planlama

Şehir ve Bölge Planlama

24

12

Peyzaj Mimarlığı

12

Mimarlık

YAN DAL PROGRAMI

KONTENJAN

KONTENJANIN

PROGRAM DAĞILIMI

ANADAL PROGRAMI

Mimarlık

10

5

Şehir ve Bölge Planlama

5

Peyzaj Mimarlığı

Peyzaj Mimarlığı

30

10

Mimarlık

10

Şehir ve Bölge Planlama

10

Rekreasyon Yönetimi

Şehir ve Bölge Planlama

15

3

Mimarlık

3

Rekreasyon Yönetimi

3

Sosyoloji

3

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi

3

Peyzaj Mimarlığı

 

 

 

 

Anadal Programı: Öğrencinin Kırklareli Üniversitesine girişte kaydolduğu diploma programıdır.

Çift Anadal Programı: Kırklareli Üniversitesinde bir diploma programına (ön lisans/lisans) kayıtlı olan bir öğrencinin başarı şartlarını ve diğer koşulları sağlamak koşuluyla, üniversite içinde aynı düzeydeki (ön lisans, lisans) bir diploma programından eş zamanlı olarak ders alıp iki ayrı diploma alabilmesini sağlayan programdır.

Yan Dal Programı: Kırklareli Üniversitesinde bir diploma programına (ön lisans/lisans) kayıtlı olan bir öğrencinin, başarı şartlarını ve diğer koşulları sağlamak koşuluyla, üniversite içinde aynı düzeydeki ikinci bir diploma programından (ön lisans/lisans) belirli bir konuda bilgi, beceri ve yetkinliklerini geliştirmek amacıyla sınırlı sayıda ders alarak, diploma yerine geçmeyen yan dal sertifikası almasını sağlayan programdır.

 

BAŞVURU İŞLEMLERİ

Başvuru işlemleri 23 Ağustos-02 Eylül 2024 tarihleri arasında başvuru sistemi üzerinden online olarak gerçekleştirilecek olup online başvuru sırasında doldurulacak bilgiler adayların beyanı olarak kabul edilecek ve tüm sorumluluk adaylara ait olacaktır. Başvuru sırasında evrak teslimi yapılmayacaktır. Online başvuru haricinde elden, posta vs. yoluyla müracaat edenlerin başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır. Belirtilen tarihler arasında başvurusunu yapmayan öğrenciler herhangi bir hak iddia edemez.

Öğrenci işleri personeli tarafından; başvuru sistemine yüklenen belgelerin tam olup olmadığı ve sisteme girilen bilgilerin doğruluğu kontrol edilecektir. Kontrol işleminin neticesinde başvurusu onaylananlar değerlendirmeye alınacaktır. Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarına yerleştirme işlemlerinde Mimarlık programına yerleşen adaylar için başarı sırasını sağlama koşulu bulunmaktadır.

 

ÇİFT ANADAL PROGRAMI BAŞVURU VE KABUL KOŞULLARI

  • Öğrencinin başvurduğu yarıyıla kadar aldığı anadal programındaki tüm derslerini başarıyla tamamlamış olması gerekir.
  • Öğrencinin başka bir çift anadal programına kayıt yaptırmamış olması gerekir. Öğrenci aynı anda birden fazla çift anadal programına kayıt yaptıramaz; ancak çift anadala ek olarak bir yan dal programına kayıt yaptırabilir.
  • Öğrenci ikinci anadal diploma programına, anadal lisans diploma programında en erken üçüncü yarıyılın başında, en geç ise dört yıllık programlarda beşinci yarıyılın başında, beş yıllık programlarda yedinci yarıyılın başında, altı yıllık programlarda ise dokuzuncu yarıyılın başında, anadal ön lisans diploma programında en erken ikinci yarıyılın başında, en geç ise üçüncü yarıyılın başında başvurabilir.
  • Öğrencinin başvuru sırasında anadal diploma programındaki genel akademik not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 3,00 olması ve anadal programının başarı sıralamasında en üst %20’lik dilimde olması gerekir.

Not: Üniversitemize 2021-2022 öğretim yılı öncesi kayıtlı öğrencilerimiz çift anadal programlarına başvuru yapamaz.

 

YAN DAL PROGRAMI BAŞVURU VE KABUL KOŞULLARI

  • Öğrencinin başvurduğu döneme kadar aldığı anadal programındaki tüm dersleri başarıyla tamamlamış olması gerekir.
  • Öğrenci yan dal lisans programına, anadal lisans programının en erken üçüncü en geç altıncı yarıyılın başında başvurabilir, önlisans programlarında en erken ikinci en geç üçüncü yarıyılın başında başvurabilir.
  • Öğrencinin başvuru sırasında anadal programındaki genel akademik not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,50 olması gerekir.

Not: Üniversitemize 2021-2022 öğretim yılı öncesi kayıtlı öğrencilerimiz yan dal programlarına başvuru yapamaz.

 

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

Çift anadal/yan dal yapmaya hak kazananlar kesin kayıt için gerekli olan belgeleri eksiksiz olarak başvurdukları akademik birime teslim edeceklerdir.

  • Çift Anadal, Yan Dal Başvuru Dilekçesi (Başvuru sisteminden çıktı alınacaktır.)
  • Transkript Belgesi
  • ÖSYM Sonuç Belgesi
  • Anadal diploma programında başarı sırası itibariyle en üst %20’lik dilimde olduğunu gösterir belge

 

Değerli öğrencilerimiz, sizlere daha iyi bir hizmet verebilmek adına başvuru ve kesin kayıt sürecinde yaşadığınız problem ve sorularınız için “mfs@klu.edu.tr” adresine e-posta göndermeniz, sorunlarınızın daha hızlı bir şekilde çözülmesini sağlayacaktır. İlginize teşekkür eder, başarılar dileriz.

 

Mimarlık Fakültesi Dekanlığı

Çift Anadal Yan Dal

Facebook Twitter Google Plus
Bilgi Yönetim Sistemi
Erasmus Koordinatörlüğü
Bologna Eşgüdüm Koordinatörlüğü
Elektronik Belge Yönetim Sistemi
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
Performans Analiz Sistemi
Öğrenci E-posta Girişi
Personel E-posta Girişi
Trakya Üniversiteiler Birliği
Kalite Geliştirme Koordinatörlüğü
KLU Mezunlar Portalı
Öğrenci Bilgi Sistemi