06/09/2024 10:20:46 - 06/09/2024 14:17:45 - 196 Okunma

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı yatay geçiş başvuru sonuçları aşağıdaki listede ve Yatay Geçiş Öğrenci Başvuru Sistemi'nde açıklanmıştır. İlgili bölümlere kesin kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrenciler aşağıda belirtilen gerekli belgelerle 09-13 Eylül 2024 tarihleri arasında şahsen veya noter vekâleti ile Fakültemiz Öğrenci İşleri Bürosu'nda kesin kayıt işlemini gerçekleştirebilirler.

Önemli Notlar:

1- İlgili tarihlerde kesin kaydını yaptırmayan öğrenciler, kayıt hakkından vazgeçmiş kabul edilir.

2- Kesin Kayıt için istenen belgeleri teslim etmeyen ve çevrimiçi başvuruda beyan ettiği bilgiler ile Fakülteye teslim ettiği belgelerde tutarsızlık tespit edilen adaylar kesin kayıt hakkı kazanmış sayılmaz. Kayıt yaptırmış olsalar da kaydolduğu programla ilişiği kesilir.

Uyarı: Yatay Geçiş Hakkı Kazanan Öğrencilerin Ders Muafiyet Başvurusu

Kırklareli Üniversitesi Muafiyet ve İntibak İşlemleri Yönergesi’nin 6’ncı maddesinin üçüncü ve yedinci fıkraları uyarınca; yatay geçiş hakkı kazanan ve not ortalaması 2.00’nin altında olan öğrencilerin daha önce kayıtlı oldukları bölümde/programda DC ve DD harf notu ile başardıkları derslerin muafiyet ve intibakı yapılmayacaktır. İlgili dersler, geçiş yapılan programda yeniden alınmak zorundadır. Ayrıca yatay geçiş hakkı kazanan öğrencilerin daha önce kayıtlı oldukları bölümde başardıkları ders yükünün en çok 120 AKTS kadarının muafiyet ve intibakı yapılacaktır.

Kırklareli Üniversitesi Muafiyet ve İntibak İşlemleri Yönergesi

Madde 6-(3) Öğrencilerin, daha önce öğrenim gördüğü başka bir bölümde/programda alıp başarılı olduğu derslerden muafiyet talebinde bulunmaları halinde; muafiyet alabileceği toplam AKTS o bölümdeki/programdaki toplam AKTS'nin %50'sinden fazla olamaz. Muafiyet istenen derslerin AKTS miktarı %50'den fazla ise en yüksek notlar dikkate alınarak muafiyet verilir.

(7) Muafiyet değerlendirmesinde bir dersin notunun DD veya üzeri olması gerekir. Öğrenciler DD ve DC harf notlu dersler için genel not ortalaması 2,00’nin altında ise o derslerden başarısız, genel not ortalaması 2,00’nin üzerinde ise ilgili Komisyon tarafından o derslerden başarılı sayılır.

YATAY GEÇİŞ BAŞVURU SONUÇLARI

KESİN KAYIT İŞLEMLERİ İÇİN GEREKLİ BELGELER

Kayıt yaptırmaya hak kazanan adaylar, aşağıdaki belgeleri eksiksiz olarak teslim etmesi gerekmektedir.

1- Online Başvuru Dilekçesi (Başvuru Sisteminden çıktı alınacaktır.),

2- Onaylı Transkript Belgesi (aslı veya onaylı fotokopisi),

3- Öğrencinin ayrılacağı yükseköğretim kurumunda öğrenimi boyunca alacağı bütün dersleri gösterir öğretim planı ve ders içerikleri,

4- Öğrencinin ÖSYM sınavına girdiği yıla ait ÖSYM yerleştirme ve sonuç belgeleri,

5- Öğrencinin kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumunda disiplin cezası almadığına dair belge,

6- Kayıt dondurma yazısı (kayıt donduran öğrenciler için),

7- Yatay geçişe engel bir durumun olmadığını gösterir yeni tarihli belge,

8- 1 Adet vesikalık/biyometrik fotoğraf,

9- T.C. Kimlik Kartı fotokopisi,

10- Daha önce Ek Madde-1 kapsamında yatay geçiş yapılmadığına dair belge,

11- Ders Muafiyet Başvuru Formu (Ders muafiyetinde bulunacak olan öğrenciler için).

Yatay Geçiş

Bilgi Yönetim Sistemi