Kvkk Kapsamında Kurumsal E-Posta Ve Hesap Bilgilerinin Saklanması

21/05/2021 03:05:09 - 21/05/2021 03:05:09 - 337 Okunma

6698  Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Bilgi ve İletişim Güvenliği Tedbirleri ve Genelgesi  kapsamında kurumumuz bünyesinden ayrılan personelin/öğrencinin e-posta adresi/adresleri ve e-posta kutusu/kutuları 3 yıl süre ile idari ve adli süreçler amaçlı sunucularımızda barındırılacaktır. Ayrılış tarihinden itibaren, ayrılmış olan personelin/öğrencinin e-posta adresi/adresleri pasif hale getirilecek olup, bu hesaplara ait e-posta şifreleri güvenlik amacıyla otomatik olarak değiştirilecektir. Personel/öğrenci e-posta hesaplarıyla giriş yapılan diğer tüm sistemlerdeki (EBYS, BYS, erasmus otomasyonu, personel web sitesi, kablosuz internet vb.) hesapları da pasif hale getirilecek yetkileri kaldırılacak/kapatılacaktır. Ayrılış tarihinden itibaren 3 yıl geçen personelin/öğrencinin hem e-posta adresi/adresleri hem de e-posta kutusu/kutuları sunucularımızdan silinecektir.

Değerli personelimizin ve kıymetli öğrencilerimizin bilgilerine sunulur.

KLU