“Modern Spor Yapıları” Konulu Seminer Düzenlendi

28/02/2022 10:12:21 - 28/02/2022 10:12:21 - 427 Okunma

Mimarlık Bölümünde eğitim gören öğrencilere yönelik 22 Şubat 2022 tarihinde Olimpiyat Yerleşkesi Tasarımı üzerinde çalışan Bitirme Projesi C Grubunun seminerleri kapsamında Alper AKSOY tarafından “Modern Spor Yapıları” semineri verildi. Konuşmacı Alper AKSOY, mimarlık ve kentsel tasarım alanında araştırma, geliştirme ve proje faaliyetleri yürüten, kolektif tasarım anlayışını benimsemiş, Ankara’da ve Kayseri’de ofisleri bulunan Alper Aksoy Mimarlık’ın sahibidir. Başta spor yapıları olmak üzere kamusal yapılar, konut ve konaklama yapıları, ticari yapılar, kültür yapıları, eğitim yapıları, sağlık yapıları, dini yapılar ve endüstriyel yapılar üzerinde de projeler yürütmektedir. AKSOY olimpiyat oyunlarının tarihi, uluslararası spor federasyonları, spor yapılarının trafiği ve kullanıcı grupları, spor yapılarının mekânsal gereksinimleri, örnek olimpiyat parkı yapıları ve spor yapılarının mimari programının çözümlenmesi konularına seminerde yer vermiştir. Seminerin ardından Mimarlık Fakültesi Dekanı ve Bitirme Projesi C Grubu proje yürütücüsü Prof. Dr. Nadide SEÇKİN, Bitirme Projesi C Grubu proje yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Gülcan YELER ve Arş. Gör. Emel UÇAK sunumundan dolayı Alper AKSOY’a teşekkür ettiler.

Seminer

Modern Spor Yapıları