Ukrayna'daki Yükseköğretim Kurumlarından Yatay Geçiş Ve Özel Öğrencilik Başvuru Sonuçları

20/04/2022 18:52:32 - 20/04/2022 18:52:32 - 543 Okunma

Ukrayna-Rusya Savaşı nedeniyle Ukrayna'daki yükseköğretim kurumlarında eğitim gören Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı öğrenciler ile yabancı uyruklu öğrencilerin yatay geçiş yoluyla öğrenimlerine devamlarına ilişkin, Fakültemiz programlarına yatay geçiş başvurusunda bulunan adayların başvuruları değerlendirilmiş ve sonuçlar aşağıdaki şekilde ilan edilmiştir.

Yatay geçiş hakkı kazanamayan adaylar 26-29 Nisan 2022 tarihleri arasında Özel Öğrenci olarak başvuruda bulunabileceklerdir.

Yatay Geçiş Başvuru Sonuçları

T.C. Kimlik No

Adı Soyadı

YKS Yılı

Yatay Geçiş

Gerekçe

Başvuru Sonucu

Kayıt Hakkı

67*******88

Ga*** Nu* Cİ*****

54*******94

Mü***** Er** KA**

11*******90

Oğ** Te*** Sİ****

13*******30

Oz** ÖZ******

Gerekçe Açıklama

1) Yatay Geçiş kapsamında Ukrayna’daki yükseköğretim kurumlarının örgün eğitim programlarına kayıtlı olan öğrencilerin yatay geçiş başvurularının değerlendirilebilmesinde; kayıt yılındaki ÖSYS/YKS’ye girmiş olmaları ve ÖSYS/YKS’de başarı sıralaması şartı aranan programlar için başarı sırası şartını sağlamadığından.

2) Ukrayna’daki programa kayıt yapılan yıldaki ÖSYS/YKS kılavuzunda zikredilen sıralama kuruluşları listelerinde aranan sıralama şartını sağlamadığından (2016 için ilk1000, takip eden yıllar için ilk 500, 2021 için ilk 400).

Özel Öğrenci Başvuru Sonuçları

T.C. Kimlik No

Adı Soyadı

Başvuru Sonucu

27*******82

Ec** Hi*** Nİ*****

Kabul

Kesin Kayıt İçin Gerekli Belgeler:

1. Nüfus Cüzdan Ön Yüzü Fotokopisi,

2. Pasaport,

3. Yeni tarihli Öğrenci Belgesi (aslı ve Türkçe tercümesi),

4. Üniversite Not Durum Belgesi (Transkript aslı ve Türkçe tercümesi),

5. Emniyetten Alınan Giriş-Çıkış Kayıtları,

6. Özel Öğrencilik Taahhütnamesi,

* Belgelerin asılları elden teslim edilecektir.

Yatay Geçiş Özel Öğrenci