2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Çift Anadal Ve Yan Dal Başvuruları

23/08/2022 15:01:37 - 23/08/2022 15:01:37 - 1532 Okunma

Üniversitemiz ön lisans ve lisans programlarına 2022-2023 eğitim-öğretim yılı Güz yarıyılı Çift Ana dal ve Yan dal geçiş başvuruları internet üzerinden online olarak “Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ile Kırklareli Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Programları Çift Ana dal Yan dal Yönergesi hükümlerine göre yapılacaktır. Başvuru koşulları, gerekli belgeler, son başvuru tarihi ve başvuru adresi aşağıda belirtilmiştir.

BAŞVURU İŞLEMLERİ

- Başvurular 22 Ağustos - 04 Eylül 2022 tarihleri arasında online olarak yapılacaktır.

- Online Başvuru yapmak için tıklayınız.

- Online Başvuru Kılavuzu için tıklayınız.

- Çift Anadal Yan Dal Akademik Takvimi için tıklayınız.

- Çift Anadal Yan Dal Başvuru Koşulları için tıklayınız.

- Kırklareli Üniversitesi Çift Anadal ve Yan Dal Yönergesi için tıklayınız.

- YÖK Çift Anadal Yan Dal Yönetmeliği için  tıklayınız.

-Başvuru yapılacak programlar için tıklayınız

- Başvuru işlemleri başvuru tarihleri içerisinde kesintisiz bir şekilde internet üzerinden online yapılacak olup, online başvuru sırasında doldurulacak bilgiler adayların beyanı olarak kabul edilecek ve tüm sorumluluk adaylara ait olacaktır.

- Başvuru sırasında evrak teslimi yapılmayacaktır. Kesin kayıt hakkı kazanan öğrenciler için gerektiğinde şahsen evrak teslimi yapılması gerekebilir.

- Belirtilen tarihler arasında başvurusunu yapmayan adaylar herhangi bir hak iddia edemezler.

Online başvuru yapmadan, elden ya da posta yoluyla müracaat edenlerin başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.

- Başvuru sonuçları akademik birimlerin internet siteleri üzerinden ilan edilecektir.

- Canlı Destek için tıklayınız.

KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER:

Asil olarak yerleşen adaylar kesin kayıt için gerekli olan belgeleri eksiksiz olarak başvurdukları akademik birime teslim edeceklerdir.

Online Başvuru Dilekçesi. (Başvuru Sisteminden çıktı alınacaktır.)

- Kesin kayda hak kazanan öğrencilerin izlediği bütün dersleri ve bu derslerden aldığı notları gösteren öğrenim belgesinin (transkript) aslı veya onaylı fotokopisi.

- Öğrencilerin ÖSYM sınavına girdiği yıla ait ÖSYM Sonuç Belgesi.

-Öğrencilerin öğretim yılı sonunda bulundukları sınıf itibarıyla ilk %20’e girdiklerine dair belge.

-Gerektiğinde müfredat durum belgesi.

ÖNEMLİ NOTLAR:

1. Akademik Birim Öğrenci İşleri personeli tarafından başvuruda sisteme yüklenen belgelerin tam olup olmadığı ve sisteme girilen bilgilerin doğruluğu kontrol edildikten sonra başvuru onay durumu verilecektir. Onay verilen başvurular değerlendirmeye tabi tutulacaktır. (Başvuru onayı verilmeyen müracaatlar değerlendirmeye alınmayacaktır.)
  2. Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarına yerleştirme işlemlerinde Hukuk, Mühendislik, Mimarlık programlarına yerleşen adaylar için başarı sırasını sağlamaları koşulu bulunmaktadır.
  3. Başvuru değerlendirmeleri (05-08 Eylül 2022) ilgili programlar/bölümler tarafından yapılacaktır.
  4. 09 Eylül 2022 tarihinde ilgili birimlerin web sitelerinde ve Başvuru Sisteminden ilan edilecektir.

İlan ile kesin kayıt hakkı kazanan öğrencilerin birim öğrenci işlerine gerekli belgelerle kayıt gerçekleştirilecektir.

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Çift Ana Dal ve Yan Dal Başvuruları