Davranışsal Bağımlılık Ile Mücadele Eylem Planı Farkındalık Çalışmaları

02/05/2023 11:39:03 - 02/05/2023 11:39:03 - 174 Okunma

Mayısın ilk haftası olan Bilişim haftasında; insanları ortak düşüncede birleştiren ve ulusal bilgi toplumu oluşturmayı hedefleyen bilimin, bu bilgilerin bir anlamda yeniden işlenmesi olan bilişimin ve insanın yaşamını bu denli etkileyen, ufkunu açan, uygarlığı hızla geliştiren teknolojinin bilinçli ve faydalı kullanımı üzerinde durmak amaçlanmaktadır. Çocuklar ve gençler başta olmak üzere tüm toplumu bilişim teknolojilerinin güvenli ve bilinçli kullanımına teşvik etmek bu konuda bilgilendirmek, sunulan hizmetlerin eş güdümlü koordinasyonunu sağlamak ve yeni hizmetlerin sunumunu planlamak amacıyla Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Ruh Sağlığı Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda “Davranışsal Bağımlılıklarla Mücadele Eylem Planı” çalışmaları yürütülmektedir.

''Teknoloji Bağımlılığının Adımları ve Teknolojinin Doğru Kullanımı'' başlıklı konu ile ilgili video için tıklayınız.

Davranışsal Bağımlılık