T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Mimarlık Fakültesi

2023-2024 Akademik Yılı Yatay Geçiş Başvuru Sonuçları

01/09/2023 19:17:48 - 01/09/2023 19:17:48 - 550 Okunma

2023-2024 Akademik Yılı yatay geçiş başvuru sonuçları aşağıdaki listede ve Yatay Geçiş Öğrenci Başvuru Sistemi'nde açıklanmıştır. İlgili bölümlere kesin kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrenciler 04-07 Eylül 2023 tarihleri arasında Yatay Geçiş Öğrenci Başvuru Sistemi üzerinden çevrimiçi (online) olarak kesin kayıt işlemini gerçekleştireceklerdir.

Önemli Notlar:

1- Tüm Kayıtlar çevrimiçi (online) olarak yapılacak olup Fakültemizde şahsen kayıt alınmayacaktır.

2- İlgili tarihlerde kesin kaydını yaptırmayan öğrenciler, kayıt hakkından vazgeçmiş kabul edilir.

3- Kesin Kayıt için aşağıda istenen gerekli belgeler kargoyla veya elden 06 Ekim 2023 tarihine kadar Fakültemize teslim edilmesi gerekmektedir. Kesin Kayıt için istenen belgeleri teslim etmeyen ve çevrimiçi başvuruda beyan ettiği bilgiler ile Fakülteye teslim ettiği belgelerde tutarsızlık tespit edilen adaylar kesin kayıt hakkı kazanmış sayılmaz. Kayıt yaptırmış olsalar da kaydolduğu programla ilişiği kesilir.

Uyarı:

Yatay Geçiş Hakkı Kazanan Öğrencilerin Ders Muafiyet Başvurusu

Kırklareli Üniversitesi Muafiyet ve İntibak İşlemleri Yönergesi’nin 6’ncı maddesinin üçüncü ve yedinci fıkraları uyarınca; yatay geçiş hakkı kazanan ve not ortalaması 2.00’nin altında olan öğrencilerin daha önce kayıtlı oldukları bölümde/programda DC ve DD harf notu ile başardıkları derslerin muafiyet ve intibakı yapılmayacaktır. İlgili dersler, geçiş yapılan programda yeniden alınmak zorundadır. Ayrıca yatay geçiş hakkı kazanan öğrencilerin daha önce kayıtlı oldukları bölümde başardıkları ders yükünün en çok 120 AKTS kadarının muafiyet ve intibakı yapılacaktır.

Kırklareli Üniversitesi Muafiyet ve İntibak İşlemleri Yönergesi

Madde 6-(3) Öğrencilerin, daha önce öğrenim gördüğü başka bir bölümde/programda alıp başarılı olduğu derslerden muafiyet talebinde bulunmaları halinde; muafiyet alabileceği toplam AKTS o bölümdeki/programdaki toplam AKTS'nin %50'sinden fazla olamaz. Muafiyet istenen derslerin AKTS miktarı %50'den fazla ise en yüksek notlar dikkate alınarak muafiyet verilir.

(7) Muafiyet değerlendirmesinde bir dersin notunun DD veya üzeri olması gerekir. Öğrenciler DD ve DC harf notlu dersler için genel not ortalaması 2,00’nin altında ise o derslerden başarısız, genel not ortalaması 2,00’nin üzerinde ise ilgili Komisyon tarafından o derslerden başarılı sayılır.

 

YATAY GEÇİŞ BAŞVURU SONUÇLARI

YATAY GEÇİŞ ÖĞRENCİ BAŞVURU SİSTEMİ (ÇEVRİMİÇİ KAYIT)

 

KESİN KAYIT İŞLEMLERİ İÇİN GEREKLİ BELGELER

  • Kayıt yaptırmaya hak kazanan adaylar aşağıdaki belgeleri eksiksiz olarak teslim edilmesi gerekmektedir.
  • Online Başvuru Dilekçesi (Başvuru Sisteminden çıktı alınacaktır.),
  • Öğrencilerin ayrılacağı yükseköğretim kurumunda öğrenimi boyunca alacağı bütün dersleri gösterir öğretim planı ve ders içerikleri,
  • Öğrencilerin ayrılacağı yükseköğretim kurumunda izlediği bütün dersleri ve bu derslerden aldığı notları gösteren öğrenim belgesinin (transkript) aslı veya onaylı fotokopisi,
  • Öğrencilerin ÖSYM sınavına girdiği yıla ait ÖSYM yerleştirme ve sonuç belgeleri,
  • Öğrencinin kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumunda disiplin cezası almadığına dair belge,
  • Kayıt dondurma yazısı (kayıt donduran öğrenciler için),
  • Yatay geçişe engel bir durumun olmadığına dair notu olan yeni tarihli öğrenci belgesi,
  • 1 Adet vesikalık/biyometrik fotoğraf,
  • T.C. Kimlik Kartı fotokopisi,
  • Daha önce Ek Madde-1 kapsamında yatay geçiş yapılmadığına dair belge.

 

Yatay Geçiş

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.