Üniversitemiz Mimarlik Fakültesinde “Seramik Atölyesi” Kapsaminda “Eskiz Çalişmalari” Gerçekleştirildi

15/01/2024 15:20:25 - 19/01/2024 15:20:25 - 359 Okunma

Kırklareli Üniversitesi Toplumla İlişkiler Koordinatörlüğü bünyesinde Kırklareli Üniversitesi, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası arasında yapılan protokol çerçevesinde Mimarlık Fakültesinde 12.01.2024 Cuma günü “Mimari Belleğin İzleri” ve “Biyomorfik Yorumlamalar” temalı “Seramik Atölyesi”nin “Eskiz Çalışmaları” gerçekleştirilmiştir.

Etkinliğe, Atölye Yürütücüsü Doç. Dr. Gülcan MİNSOLMAZ ile birlikte Kırklareli Olgunlaşma Enstitüsü Seramik ve Cam Teknolojileri Bölümünden Çiğdem ÇİLLİ ÖZER ve Nagihan BÜYÜKDERE, Sanat Tarihi Bölümünden Fatma ERTUĞRUL ALUÇLU, Grafik Tasarım Bölümünden Ayşe SOBACI katıldı. Keyifli bir atölye ortamında gerçekleştirilen çalışmalarda, öğrenciler belirlenen temalar kapsamında seramik malzeme ile uygulamaya geçmeden önce Kırklareli’nin tarihi yapılarında yer alan süsleme öğeleri ile doğada su altı yaşamına ait biçimleniş örüntülerini yorumlayarak eskize aktardılar.

Seramik Atölyesi

Seramik Atölyesi