T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Mimarlık Fakültesi

“Otizmli Çocuğa Sahip Annelerin Gözünden Mekân” Başlıklı Projenin Açılış Toplantısı Gerçekleştirildi

19/03/2024 10:33:50 - 19/03/2024 10:33:50 - 128 Okunma

Kırklareli Üniversitesi Toplumla İlişkiler Koordinatörlüğü bünyesinde Kırklareli Üniversitesi, Kırklareli Otizmliler Derneği arasında yapılan protokol çerçevesinde Fakültemiz konferans salonunda “Otizmli Çocuğa Sahip Annelerin Gözünden Mekân” başlıklı projenin açılış toplantısı gerçekleştirilmiştir.

Proje Yürütücüsü Doç Dr. Gülcan MİNSOLMAZ, konuşmasında projenin amacı ve kapsamı hakkında bilgi vermiş olup, projenin amacının öğrencilerin otizm gibi farklı duyusal özelliklere sahip mekân kullanıcıları konusunda farkındalıklarını artırmak ve çocuğu için sorumluluk yüklenen annelerin sorunlarına eğilmek olduğunu belirtmiştir. MİNSOLMAZ ayrıca, öğrencilerin geleceğin mimarisine yön verecek kişiler olmaları nedeniyle dezavantajlı bireylerin yapılı çevrede ve özellikle de ev mekânlarında yaşadıkları sorunları çözmek ve herkes için erişilebilir, eşitlikçi bir ortam yaratma konusunda sorumluluklarının da çok büyük olduğunu, yapılacak atölye çalışmaları ile öğrencilerin otizmli çocuklar için en uygun mekân özelliklerini tartışarak alternatif mekân tasarımlarını üretme deneyiminde bulunacaklarını vurgulamıştır.

Açılış konuşmasından sonra AÇEM Rehabilitasyon Merkezi’nden Özel Eğitim Alanı Öğretmeni Furkan AKINCI, Psikolog Nazlı Zeybek AKINCI ve Duyu Bütünleme Terapisti-Fizyoterapist Biğçem PETEK “Duyusal Hassasiyeti Olan Otizmli Bireyler İçin Mekân Tasarımı” başlıklı sunumlarını gerçekleştirmişlerdir.

Etkinliğimize Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin ALKIŞER BREGGER, Kırklareli Otizmliler Derneği Başkanı aynı zamanda Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Eylem YOLSAL MÜRTEZA, Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cemile ÖZCAN ve Doç. Dr. Gökhan MURTEZA, Karahıdır Özel Eğitim Anaokulu Müdürü Tuğçe ÜSTÜN ile Müdür Yardımcısı Yasin ÖZ ve Toplumla İlişkiler Koordinatörlüğünden Öğr. Gör. Dr. Ezgi ZENGİN DEMİRBİLEK  ile Fakültemiz öğretim elemanları ve öğrencilerimiz katılım sağlamıştır.

Otizmli Çocuğa Sahip Annelerin Gözünden Mekân

Facebook Twitter Google Plus
Otizmli Çocuğa Sahip Annelerin Gözünden Mekân
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.